Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

"Η πρώτη ένεση τόνωσης της απασχόλησης θα έρθει μέσα από τον αγροτικό τομέα"

Για την ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, την ανεργία αλλά και το θέμα που προέκυψε με την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού μίλησε στον Αχελώο tv και τον Μάκη Μάκκα ο υφ. Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος έδωσε έμφαση στο θέμα της ανεργίας υπογραμμίζοντας τις εφιαλτικές διαστάσεις που έχει πάρει και ειδικότερα στους νέους. « Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χώρας και οι αριθμοί ειδικότερα στους νέους ανθρώπους είναι επιδεινούμενοι.


Όλο αυτό είναι απόρροια μιας υφεσιακής πορείας η οποία θα πρέπει άμεσα να αντιστραφεί και να περάσουμε στην ανάπτυξη ειδάλλως ότι και να κάνουμε από το Υπουργείο Εργασίας θα είναι πρόσκαιρα μέτρα ανακούφισης και οχι ουσιαστικά μέτρα».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η πρώτη ένεση τόνωσης της απασχόλησης θα έρθει μέσα από τον πρωτογενή τομέα και λιγότερο από τα αστικά κομμάτια της χώρας, ενώ όπως ανέφερε «γίνεται προσπάθεια  σε συνεργασία το υπουργείο Απασχόλησης ώστε να δοθούν κάποιες λύσεις με προγράμματα κατάρτισης νέων επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα», ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σχεδιάζονται κάποια προγράμματα για επιδότησης της απασχόλησης σε εποχιακά απασχολούμενους στις συγκομιστικές περιόδους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό ώστε να αντιμετωπιστεί η μαύρη εργασία και να ανακουφιστεί η τοπική κοινωνία και ο πρωτογενής τομέας αλλά και να στραφεί και νέος κόσμος προς τους τομείς αυτούς.

Όσον αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ο ίδιος ανέφερε ότι αποτελεί υποχρέωση της χώρας ενώ όπως υπογράμμισε έχει προβλεφθεί πιλοτική εφαρμογή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για δύο περιοχές της χώρας μια αγροτική και μια αστική με κόστος 20.000.000 ευρώ προκειμένου να κριθεί πως μπορεί να προχωρήσει και σε εθνική εφαρμογή.

Δείτε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=RD8Xwh7ww3k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου