Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Καυσόξυλα: Προσοχή στις πωλήσεις με το κυβικό

Η διάταξη που καθόριζε την πώληση των καυσόξυλων έχει αλλάξει και πλέον αυτά πωλούνταν με το κυβικό μέτρο. Όμως,  ισχύουν δυο τιμές, οπότε απαιτείται προσοχή από τους καταναλωτές
Το αρμόδιο υπουργείο και πολύ σωστά, άλλαξε την σχετική αγορανομική διάταξη, η η οποία προβλέπει πλέον την πώληση των καυσόξυλων με το κυβικό μέτρο και όχι με τον τόνο. Το σκεπτικό της απόφασης σχετίζεται με τις μεγάλες αποκλίσεις που υπάρχουν στο βάρος, όταν τα ξύλα είναι βρεγμένα.

Όμως οι καταναλωτές είναι καλό να γνωρίζουν πως η πώληση με το κυβικό μέτρο γίνεται με δυο τρόπους και με δυο τιμές: Άλλη τιμή έχουν τα ξύλα που είναι σε στοίβες και άλλη αυτά που πωλούνται χύδην. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι διαφορά στο βάρος μπορεί να έχει μεγάλες αποκλίσεις στις δυο αυτές κατηγορίες.

Επίσης τα ξύλα πρέπει να βρίσκονται σε παλέτες ή σε κλωβούς, με συγκεκριμένο γεωμετρικό σχήμα, ώστε να κυβίζονται, ενώ οι  έμποροι είναι υποχρεωμένοι να  αναγράφουν και τις δυο τιμές, ανά κατηγορία (στοιβαγμένα ή χύδην). Οι καταναλωτές καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί, μετά τις αλλαγές αυτές, που σαφώς είναι σε όφελος τους, ώστε να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων.
http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου